Basisschool De Boemerang | Samenwerking Kinderstad
228
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-228,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Samenwerking Kinderstad

Samenwerking Kinderstad

Samen spelen met kinderen uit de buurt

“Als kinderen bij ons komen – na een lange schooldag – mogen ze zelf kiezen wat ze graag willen doen.”

De kinderen van onze school kunnen na schooltijd gaan spelen bij de buitenschoolse opvang Boemerang. Bent u op zoek naar een goede plek voor uw kind, zodat u met een gerust hart kunt werken of studeren? Kom dan eens kijken op buitenschoolse opvang Boemerang.

 

Allerlei activiteiten

Op de bso kunnen kinderen op een leuke manier hun vrije tijd doorbrengen. Het gaat vooral om ontspanning, want de kinderen hebben al de hele dag op school gezeten: samen spelen of ravotten, even nakletsen over school, een boekje lezen of spelletje doen, knutselen of buiten spelen. Bovendien stimuleren de pedagogisch medewerkers de kinderen mee te doen aan wisselende activiteiten, zodat zij nieuwe dingen ervaren/beleven/ontdekken. De beroepskrachten letten erop dat alle kinderen zich thuis voelen en tot hun recht komen. Daarvoor worden de kinderen ingedeeld in een basisgroep met vertrouwde groepsleiding. Op de bso is dit 1 beroepskracht op 10 kinderen. Om de kinderen op hun eigen niveau uit te dagen delen we op bso Boemerang de kinderen in op leeftijd. De jongere kinderen spelen op de groep Wallabies en de oudere kinderen bij de Gekko’s. Samen maken we gebruik van een knusse binnentuin.

 

Openingstijden

De buitenschoolse opvang is 52 weken per jaar geopend – van maandag tot en met vrijdag – dus ook tijdens schoolvakanties en ADV-dagen van de school. De bso is gesloten op nationale feestdagen. De opvang sluit aan op de schooltijden en de kinderen van onze school worden opgehaald door een pedagogisch medewerker van de bso. De opvang is open tot 19.00 uur. Op ADV-dagen en tijdens schoolvakanties is opvang mogelijk vanaf 7.30 uur. Ouders kunnen ook een contract afsluiten waarbij zij uitsluitend gebruik maken van de opvang tijdens de schoolvakanties (12 weken per jaar) of voor opvang zonder schoolvakanties (40 weken per jaar).

 

Voorschoolse opvang

Ook voorschoolse opvang is mogelijk vanaf 7.30 uur. Op die manier kunt u de dag minder gehaast beginnen en is uw kind altijd op tijd op school.

 

Aanmelding en kosten 

Bent u geïnteresseerd in de opvang van uw kind bij de bso? Of hebt u kinderdagopvang nodig? Neemt u dan contact op met Barbara de Beer, directeur van kindercentrum Boemerang per email b.debeer@kinderstadtilburg.nl of per telefoon 06-50286966. Of loop eens bij ons binnen!