Samenwerking Kinderstad
228
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-228,bridge-core-2.1.5,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Samenwerking Kinderstad

Samenwerking Kinderstad

Samen spelen met kinderen uit de buurt

 

Kinderdagverblijf Boemerang
Ben je op zoek naar een fijne, vertrouwde plek voor je kind, zodat je met een gerust hart kunt werken of studeren? Kom dan eens kijken bij kinderopvang Boemerang! Op het kinderdagverblijf worden kinderen samen met leeftijdgenootjes opgevangen in prettige ruimtes. Er zijn baby-dreumes groepen en er is een peutergroep. Het spelen en plezier hebben staat bij ons voorop. Maar ook de verzorging en ontwikkeling van de kinderen vinden we belangrijk.

Wij vinden het belangrijk dat elk kind zich bij ons thuis voelt, in elke leeftijdsfase. En wanneer je kind 4 jaar wordt en naar school gaat, stroomt hij samen met zijn vriendjes door naar de basisschool. Alles onder een dak, dat is wel zo prettig. Bij ons ontstaan vriendschappen voor het leven!

 

Baby- en dreumesopvang
Kinderen van 0-2 jaar worden opgevangen op een vaste groep met vertrouwde pedagogisch medewerkers. Zo laat je je kindje met een gerust hard achter als jij aan het werk bent. Er is veel aandacht voor de verzorging en ontwikkeling van de kinderen. Contact met jou als ouder vinden we erg belangrijk. Naast het persoonlijk contact werken we met een kinderopvang app, zodat we je gedurende de dag extra informatie kunnen geven over je kind.

 

Peuteropvang
Voortaan hebben alle (Tilburgse) peuters recht op gesubsidieerde opvang.De peuterspeelzaal bestaat niet meer, de opvang heet voortaan peutervoorziening. Kindjes van het kinderdagverblijf en wat tot recent peuterspeelzaal was, spelen voortaan samen. Op de Boemerang is dit in een aparte peutergroep, zodat er de hele dag leeftijdgenootjes zijn om mee te spelen. De perfecte voorbereiding op de basisschool. Simpel gezegd betekent het dat ouders ook recht hebben op opvang (en dus subsidie) voor hun peuter, als ze niet werken of geen opvang nodig hebben. De overheid vindt het namelijk belangrijk dat alle peuters zich op een speelse manier kunnen voorbereiden op de toch wel flinke stap naar de basisschool. Bij de peutervoorziening besteden de pedagogisch medewerkers veel aandacht aan de ontwikkeling van de kinderen. Ze leren hoe ze contact maken met elkaar, raken gewend aan spelen in een nieuwe omgeving, maken vriendjes en krijgen zo zelfvertrouwen. En dat kunnen ze wel gebruiken als ze straks naar de grote school gaan! Wanneer kindjes extra ondersteuning nodig hebben, is het zelfs mogelijk om via het consultatiebureau een indicatie voor een extra dagdeel te krijgen. Zo krijgen de peuters waardevolle aandacht om een eventuele achterstand in taal of ontwikkeling al vroeg in te halen.De peutervoorziening is er voor alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Elk kind heeft gedurende 40 weken per jaar recht op twee dagdelen van 5,5 uur bij de peutervoorziening.De peutervoorziening is tevens te combineren met dagdelen kinderopvang.

 

 

BSO Boemerang
De kinderen van basisschool Boemerang kunnen na schooltijd gaan spelen bij de buitenschoolse opvang Boemerang. In prettige ruimtes, met uitdagend materiaal en activiteiten spelen met je vriendjes. Wat wil je als kind nog meer?

 

Allerlei activiteiten
Op de bso kunnen kinderen op een leuke manier hun vrije tijd doorbrengen. Het gaat vooral om ontspanning, want de kinderen hebben al de hele dag op school gezeten: samen spelen of ravotten, even nakletsen over school, een boekje lezen of spelletje doen, knutselen of buiten spelen in de gezellige binnentuin. Bovendien stimuleren de pedagogisch medewerkers de kinderen mee te doen aan wisselende activiteiten, zodat zij nieuwe dingen ervaren/beleven/ontdekken. De pedagogisch medewerkers letten erop dat alle kinderen zich thuis voelen en tot hun recht komen. In schoolvakanties is de bso de hele dag open en vinden er spetterende activiteiten of uitstapjes plaats.

 

Voorschoolse opvang
Ook voorschoolse opvang is mogelijk vanaf 7.30 uur. Op die manier kun jij de dag minder gehaast beginnen en is je kind altijd op tijd op school.

 

 

Meer informatie?
Ben je nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak voor een persoonlijke rondleiding bij kinderopvang Boemerang. Je bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Heb je interesse of vragen? Neem dan contact met ons op.

Wil je meer weten over de kosten van kinderopvang en/of de peutervoorziening?

Meer informatie vind je op www.kinderstadtilburg.nl/boemerang .