KIES training voor kinderen in echtscheidingssituaties
17477
post-template-default,single,single-post,postid-17477,single-format-standard,bridge-core-2.1.5,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

KIES training voor kinderen in echtscheidingssituaties

KIES training voor kinderen in echtscheidingssituaties

Wij, basisschool Meander en De Boemerang, zijn verheugd dat KIES (Kinderen in EchtscheidingsSituaties) in het najaar 2020 onder schooltijd mogelijk wordt gemaakt. KIES is een spel- en praatgroep voor kinderen in echtscheidingssituaties. Aan de hand van een verhaal en creatieve werkvormen, leren kinderen de scheiding van hun ouders beter te begrijpen en een plaats te geven.

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders, het overkomt ze. Zij reageren op hun eigen manier op veranderingen. Het ene kind laat gevoelens zien van verdriet of boosheid en een ander kind gaat stil door. De scheiding betekent voor alle kinderen het verlies van hun gezin. Daar moeten zij aan wennen en mee leren omgaan. Deze veranderingen kunnen lastig zijn. Kinderen kunnen zich machteloos voelen en ze weten soms niet zo goed wat ze kunnen doen om er zo goed mogelijk mee om te gaan.

Bij KIES ontdekken ze wat er goed gaat en wat hen kan helpen om zich beter te voelen als iets niet zo fijn is. Kinderen mogen bij KIES vertellen en/of luisteren. Er wordt gewerkt met groepswerkvormen aan de hand van creatieve middelen.

Als ouders uit elkaar zijn, kan het fijn zijn om ervaringen te delen, omdat:
– je misschien nog niet goed weet waarom je ouders gescheiden zijn,
– je misschien nog steeds verdrietig bent of juist boos,
– het fijn is om te horen wat jou kan helpen bij dingen die lastig zijn,
– je al best gewend bent aan de scheiding en tips hebt voor andere kinderen bij wie de scheiding nog niet zo lang geleden is.

Kinderen komen 8 keer 75 minuten bij elkaar met de groep en twee gecertificeerde KIES-coaches. Een KIES-groep bestaat uit maximaal 10 kinderen.
Mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met de intern begeleider van uw school.

Karin Schilder – basisschool De Boemerang
Marloes Walen – basisschool Meander