Gemeentenieuws
17423
post-template-default,single,single-post,postid-17423,single-format-standard,bridge-core-2.1.5,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Gemeentenieuws

Gemeentenieuws

PROJECT Groen schoolplein BS De Boemerang.

Een basisschool is een plaats waar kinderen zich veilig en gelukkig mogen voelen. Daarnaast heeft een school steeds meer een verbindende wijkfunctie. Dat maakt dat Jolien Kock, directeur van De Boemerang, het schoolplein gaat vergroenen.
Jolien: “Als school zijn wij een verbindend onderdeel van de wijk. Met de vergroening van het schoolplein, verbinden wij ons aan Park Centraal hiernaast. Daarnaast hechten wij veel waarde aan een gezonde levensstijl en daar past een bewegingsrijke omgeving goed bij.”
Het vergroten van de beweegmogelijkheden, ander spelaanbod en een gezondere situatie creĆ«ren rondom schaduw en wind, zijn onderdelen van het vergroeningsplan. Jolien: “Wij willen onderwijs van binnen naar buiten brengen. Denk hierbij aan muziek- en bewegingsonderwijs en het geven van buitenlessen. Wensen van kinderen, ouders en medewerkers zijn hierbij het uitgangspunt.” Jolien krijgt hulp van haar team, Brouwers Groenaannemers, de gemeente en Reeshof & Co. Ze mobiliseert ouders en wijkpartners en zoekt naar samenwerkingen om zo extra subsidies aan te boren. Jolien: “Met als doel dat er straks een uitdagend groen schoolplein ligt dat ook na schooltijd gebruikt kan worden door de wijk. Waar kinderen genieten en hun talenten ontdekken. En waar wijkbewoners elkaar ontmoeten.”