Plusklas
17276
post-template-default,single,single-post,postid-17276,single-format-standard,bridge-core-2.1.5,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-20.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Plusklas

Plusklas

 

Hoi allemaal, wilt u weten wat we in de plusklas doen? Dan bent u hier aan het juiste adres.

Groep 7 & 8 hebben een project gekregen. Dat project heet: Ontwerp je eigen eiland. Maar eerst komen we altijd in de kring, in de kring hebben we het over veel dingen. Onze juf laat ons brein heel goed nadenken, anders dan we in de klas doen. Ze stelt ons dan allerlei vragen, bijvoorbeeld of we nooit aan niks kunnen denken. Maar we doen ook soms spelletjes, aan het begin of op het eind van de les. Dan gaan we de eerste 10 minuten in ons rode mapje werken: Op expeditie met Zoekie. Dat is een mapje waarmee kinderen in de klas kunnen werken. Als ze iets niet weten dan kunnen ze het gelijk vragen, de juf loopt dan rond om te kijken wat je hebt gedaan.

Dan begint het echte werk. De kinderen gaan dan in groepjes werken en ontwerpen hun eigen eiland. Ze hebben ook een map gekregen waarin alles in moet staan over hun eiland. In dat mapje staat bijvoorbeeld dat je bepaalde klimaten moet hebben, wat voor bewoners er zijn, dat je een filmpje moet maken en natuurlijk veel discussie.

Aan het eind van het project gaan alle groepjes een presentatie houden en het groepje dat wint gaat naar Goirle om het daar te presenteren.

Geen reactie's

Geef een reactie