Cultuurcoach
17255
post-template-default,single,single-post,postid-17255,single-format-standard,bridge-core-2.1.5,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-20.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Cultuurcoach

Cultuurcoach

Hallo allemaal,

Graag willen wij ons aan jullie voorstellen. Wij zijn Ellen Mallens en Gerion Goossens.
Ellen is werkzaam op bs De Boemerang en Gerion op bs Meander als groepsleerkrachten in groep 1-2.
Al geruime tijd werken wij als interne cultuurcoƶrdinator, waarbij wij o.a. diverse workshops en uitstapjes op het culturele vlak voor onze scholen hebben verzorgd en geregeld.

Na de zomervakantie zijn we samen aan de slag gegaan als Cultuurcoach voor de scholen De Boemerang, Meander, Klinkers en De Petteflet.
In deze pilot, opgezet door Bureau CiST (Cultuur in School Tilburg), gaan we de verbinding tussen de scholen en de wijk onderzoeken. Wij gaan kijken welke behoeftes er liggen bij kinderen en ouders en de school op het gebied van kunst- en cultuureducatie na schooltijd.

Het doel is om kinderen kennis te laten maken met verschillende vormen van kunst en cultuur, om zo een bijdrage te leveren aan de talentontwikkeling van kinderen.
Dit gebeurt door het ontwikkelen van een programma dat overeenkomt met de visie van de school en de schakel vormt tussen school, de wijk en verschillende culturele organisaties.
Zo zorgen we voor een kunst- en cultuuraanbod voor kinderen op de scholen of locaties in de wijk.

De komende periode gaan wij onderzoek doen naar de behoeftes op het gebied van kunst en cultuur op de scholen. U zult ons in de komende periode tegenkomen op school om u hierover te bevragen.

Verder houden we u graag op de hoogte van onze vorderingen en plannen om Kunst- en Cultuureducatie in de Reeshof op een hoger plan te tillen.

Geen reactie's

Geef een reactie