Staking
17227
post-template-default,single,single-post,postid-17227,single-format-standard,bridge-core-2.1.5,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Staking

Staking

Zoals u weet, moet er meer geïnvesteerd worden in onze basisscholen. Daarom is er op 6 november een onderwijsstaking uitgeroepen. Afgelopen vrijdag werd bekend dat er een convenant tussen onderwijsbonden en regering was gesloten. Het geld dat toegezegd is, is slechts eenmalig (incidenteel) en lost niet de grote problemen op waar wij voor staan in ons mooie onderwijs. Inmiddels, na een chaotisch weekend, roepen de bonden toch op tot staking, op woensdag 6 november.
Xpect Primair en SKOTZO hebben na intern overleg besloten om de doelstelling van de staking te blijven ondersteunen. Er moet structureel geïnvesteerd worden zodat HBO-opgeleiden in primair en voortgezet onderwijs gelijkelijk betaald worden en de werkdruk verminderd wordt. Zo wordt de aantrekkelijkheid van het beroep vergroot.
We moeten blijven investeren in goed basisonderwijs voor elk kind.